Ahad, 28 November 2010

The Social Network Movie hebatlah bitch!!!

Assalam...hehe

Dengan masa terluang yang ada nie....hari ini aku nak cite pasal Impression aku tentang movie The Social Network...aku kebelakangan nie memang xde mase nak download new movie coz study..but membe aku suggest aku tengok citer nie...mule2 aku malas sebab xde mase....then yesterday aku tertengok trailer movie ni kat tv....aku tengok sambil makan biskut mary...tetibe jek aku aku cakap sowg2.."macam best jek citer nie"....and then tanpa melengahkan masa...aku terus download citer nie(Malaysia in theater on 2 December,tapi aku dh download semalam...haha)...well my hobby memang illegal download r.....tunggu punya tunggu...siap jgak download dalam satu jam....tapi aku tak terus tengok....malam baru aku tengok...

MALAM

ok...sekarang dah malam...boleh tengok...hehe..(padahal dah pagi..kol 1 pagi bawu tengok)...at first aku agak tidak faham sikit r...dy citer pasal PHOENIX,CRIMSON and FINALS CLUB...tapi aku faham jgak pastu...cerita ni memerlukan kefahaman pasal computer programming yang moderate untuk korang nak faham citer nie(cth: Algorithms,programming language,coding,network etc)....btw ape yang korang mungkin tak tahu psal Facebook nie ialah Mark Zuckerber(Facebook CEO) rupenyer merampas idea orang lain untuk mencipta Facebook..tapi aku suka bila dia buat camtu...haha...hebat tak?...aku malas nak citer panjang...korang tengoklah sendiri...memang terbaik....Satisfaction Guaranteed...One day aku nak berjaya macam Mark Zuckerberg...to be a great programmer in the world is my main ambition...Amin..
P/S:BTW Jesse Eisenberg ROCKS!!

Jumaat, 26 November 2010

Eff-ing Streamyx or Hijacker?.. Dua2 sial..

ARRGGGHHH!!!

Salam..
sorry lupe nak bagi salam...huhu

Sejak kebelakangan nie...aku rasa panas hati dan marah giler kt internet speed aku niyh....tetiba jek download speed ley jadi lembab...mmg FUCKER btul lah streamyx nie...the most expensive and slowest internet in asia...urrghh....cmne 100 kbp/
s ley jdik 20 kbp/s plak nie download speed...this is serious shit man...aku tak tau same ade line streamyx problem or ade someone hijack aku pnyer streamyx akaun...kalau aku tau fucker mne yang hijack tu...aku sunatkan dia dua kali...aku kalau bab nie memang aku marah betul....jangan sampai aku hack owg len pnyer akaun or tweak streamyx speed....TM should do something about this...well I mean...kalau kat Malaysia korang langgan streamyx dengan bayaran RM38 each month korang hanya dapat speed about 384kbp/s...but kalau at South Korea dengan bayaran tu...korang bley dpat speed up to 2mbp/s...berbaloi tak?...ni yang nk komplain kat TM ni...they should improve their services...because of that...many Company dah timbul masa sekarang nie such as P1 Wimax...services dyorang mmang terbaik giler...cume dyorang ikut line dyorang sndiri...kat tempat aku line dyorang lom sampai lagi...hush..kalaulah aku boleh hack...aku dh buat...cume xde orang nk derma account 4 mbp/s per month dyorang jek kat aku...hahaha...

WELL I'M ONE OF THE UNSATISFIED CUSTOMER...U SHOULD DO SOMETHING ABOUT THIS...OR I'LL TAKE MY ASS AND GO TO ANOTHER SERVICE...OR TRY TO HACK SOMETHING ABOUT THIS..



Sabtu, 4 September 2010

Pencuri Rokok Ramadhan

Assalamualaikum...lame x update blog...ari ni baru teringat nk update..ni nak share ckit story ni...haha..tak tau lah plak lawak ke x...pasal pencuri rokok pada bulan ramadhan nie...mmg lawak btul lah...semalam membe aku punyer rokok kene curi mase dy tengah terawih...haha..pelik gak...bukan dy jek..rokok pak bilal pon same sekali..haha...sedih jek pak bilal balik rokok dah xde...agak-agaknye sape lah yang curi tu....bulan2 pose ni..mencuri pulak..."orang tengah sibuk terawih..ko sibuk mencuri..curi rokok pulak tu"

Sabtu, 20 Mac 2010

Aku Seorang Pinggiran..

Apa yang ku inginkan...
hanyalah perhatian...
bukan tomahan atau kutukan..
Ya Allah..
berikanlah ku semangat...
berikanlah ku keyakinan...
aku hanyalah seorang insan lemah...
yang berada di pinggiran...
aku tahu aku bukanlah seorang yang hebat seperti kamu...
belum ku temui kematangan dalam diri ini...
tapi bukankah kita dilahirkan di dunia...
untuk belajar mencari identiti diri?...
setiap hari aku belajar untuk memperbaiki diri ini...
mencari kelemahan yang sebahagiannya belum ku jumpai...
berbeza dengan kamu...
kamu hebat...kamu berbakat...kamu sempurna...
siapalah diri ini jika dibandingkan dengan kamu..
berilah tepukan untuk dirimu...
aku tidak lyak untuk berdamping denganmu...
aku tidak berhak untuk duduk semeja dengamu...
siapalah aku...
terpinggir dari orang lain...
tiada tempat untuk ku luahkan perasaan ini...
yang telah lama ku pendam...
hanya dengan tulisan sahaja...
boleh ku luahkan isi hati ini...

Khamis, 18 Mac 2010

Rintihan Mangsa Perang...

Bangkit dari kamar tidur...
penuh harapan dan keinginan...
menanti hari yg lebih indah dari semalam..
kubuka tingkap menanti sinar...
malangnya..
apa yang ku lihat...
sukar untuk digambarkan...
hari yang sama...
hari yang akan dilalui..
dangan perasaan penuh ketakutan dan kebimbangan...
diri ini tertanya-tertanya..
mengapa aku masih hidup pada hari ini?...
aku lebih rela tidak dikejutkan hari ini..
tetapi aku masih mengharap..
agar hari itu akan datang..
hari yang aman dan indah..
yang berkekalan sehingga akhir hayat ku...
Inilah rintihan hatiku...
seorang mangsa keganasan...
yang tidak akan pernah berakhir menghadapi kesengsaraan...
ku tidak mengharapkan simpati...
ku tidak menginginkan harta kekayaan...
ku hanya berdoa...
untuk hari yg lebih indah...


Selamat Tinggal Kasih

Bukan sengaja ku ingin mengucapkan selamat tinggal
Bukan ku tekad untuk meninggalkanmu
tapi hari ini aku terpaksa pergi
berpisah denganmu mungkin untuk selamanya...
bukan berniat untuk menyakiti hatimu..
tetapi aku tidak mahu dipaksa membuat keputusan
aku tidak sanggup membohong diri ini
untuk cintamu

apa yang kita lalui sebelumnya
adalah sesuatu yang amat istimewa..
tapi jauh di lubuk hati ini..
aku harus pergi..
kau harus meninggalkan ku dalam hatimu..
selamat tinggal wahai kekasih yang tak dianggap...

Renugkanlah Si Hidung Tinggi.....


Manusia..
tidak pernah bebas daripada dikunci kesombongan...
pangkat,darjat,kehebatan,kecantikan...
apa yang mahu kau banggakan?...
adakah ia akan dibawa ke persemadian kita kelak?....
sedarlah wahai si hidung tinggi...
hidupmu penuh dengan keegoan...
temanmu hanyalah si pujangga layar perak...
yang hanya bangga dibanggakan..
tetapi merana di kehidupan nyata...
semua yg diriakkan...
hanyalah berlian dunia semata-mata...
yang akan lenyap pada satu hari mendatang..
ingatlah pada hari itu...
tiada pangkat yg mmbezakan semua umat..
hanya amalan dan ketabahan..
yg akan mmbezakan...
antara DUA PINTU TERAKHIR MU....



Rabu, 17 Mac 2010

ABOUT ME....


HELLO WORLD!!

i'm new here...juz create this blog to express something that maybe boggle my mind or my feeling....coz everyone need a special places to express everything that you or us cannot express openly...also want to learn new things in life...try to improve myself...i don't want people to look me as cheap ol' plain nerdy kind of guys...everyone is welcome to my blog...